www.sunda.com

Da urang mah lain jeulma sunda asli. Matak mun ayeuna urang nulis make sunda kasar…hampura we. Nu penting mah urang rek curhat we..titik!!

Basa mimiti cicing di Majalaya, euleeuuh..eta teh urang asa “shock berat”. Da kumaha teu shock, beda pisan atuh cicing di Kediri anu terkenal dengan kesopanan dan keramahannya..cieee…ayeuna urang kudu ningali kebiasaan orang sunda anu mun dangdan sok eduuuun (ceuk si Doel Sumbang lho nyaaaak…anu asli jeulma sunda eta teh). Padahal mah mun dina lagu mojang priangan anu nyanyi si Nining Meida mah awewe marake baju kabaya parantes kitu..aslina mah..waaawww…bujal ditembong sagala!! hahahahaha

Ngan lamun dimajalaya mah dahareun loba pisan. Aya bakso tahu, batagor, siomay, cuankie, buryam, lontong kari, karedok, ulukuteuk, de el el….

Mimiti apal mah, naaoooon eta ngarah batagor. Ari ceuk kabogoh saya mah (sekarang suami gitu loh) batagor teh bata didagorkeun. Percaya wee..da can apal teuing bahasa sunda.  Dasar si kabayan mah, sok ngaheureuian wae ka urang baheula mah.

Eta oge aya carita lucu teh antara urang jeung si Aa’. Apan keur bobogohan geus ngarancang engke teh mun geus kawin rek manggil sayang naon. Ari urang mah hayang pisan siga bibi urang dijawa. Manggil ka salakina “mas”. Ari pek teh si Aa’ embungeun..naha mas…siga anu dagang bakso wae. Meuni geuleuh..nyak emang sih lolobana tukang bakso diditu teh orang jawa. Matak mun ngageroan teh “mas..mas…bakso!!”..hahahaha

Ari si Aa’ mah kahayang nyebutkeun urang “teteh”…pan diditu loba nyebutkeun teteh ka pamajikan. Panggilan kadedeuh ceunah. Tapi da urang mah cicing na dulur urang mun ngageroan pembantunya “teteeeehhh…!”…euleuuuuh….asa pembantu teh mun si Aa’ nyebutkeun urang teteh. Aliiiiiiimm!!! Hauahahahaha

Pokokna mah loba teh carita lucu selama cicing di tanah sunda dan kawin jeung orang sunda. Kapan2 deui lah urang tulis deui didieu. Da rek senam heula….ngarah seksi..heeeeuu…

Mangga atuh dikantun heula…

2 thoughts on “www.sunda.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *